Mantelzorgwoningen

Voor mensen die lang zelfstandig willen blijven.

Zelfstandig wonen met (mantel)zorg

Elke dag zorgen in Nederland ruim drie miljoen mensen voor hun chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende partner, ouder, kind, of ander familielid, vriend of buur. Deze zorg kan jarenlang duren, is onbetaald en wordt vaak vanuit een persoonlijke relatie gegeven. Deze zorg heet mantelzorg.

Natuurlijk help je elkaar

Het geven van mantelzorg wordt vaak gezien als iets vanzelfsprekends. Er is vaak geen keus. Een kind blijkt gehandicapt, een vader gaat dementeren, een partner krijgt een chronische ziekte, een vriend krijgt een hersenbloeding of een buurvrouw wordt slecht ter been. Het kan iedereen overkomen. Het is heel normaal om een ander een handje te helpen en het geeft vaak veel voldoening. Maar wanneer de zorg intensief en langdurig is, kan het erg zwaar worden. En kan ook veel invloed hebben op je eigen leven.

Mantelzorg en zelfstandig wonen

MantelzorgIn veel gevallen wonen de mensen met de zorgvraag in huis bij de mantelzorgers. Maar in sommige gevallen kan het wenselijk zijn dat een zelfstandige woonruimte beschikbaar is, die onder handbereik is, zoals in de tuin. Zo heeft iedereen zijn eigen privacy en kan hulp geboden worden wanneer dat nodig is. Want mantelzorg kan al intensief genoeg zijn, vooral naast een baan.  Om te voorkomen dat een mantelzorger overbelast raakt, is het fijn als de mantelzorger de zorg af en toe aan iemand kan overdragen. Of hulp krijgt bij het regelen van allerlei praktische zaken. In veel gevallen kan de thuishulp ondersteunen. Daarnaast zijn e rook organisaties actief in het ondersteunen op gebied van mantelzorg.

Meer weten over de mogelijkheden?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden die MAZO Mantelzorgwonen u heeft te bieden? Of heeft u een vraag over MAZO Mantelzorgwonen? U kunt ons bereiken via info@mazowonen.nl of ga naar contact.


Ga naar contact

MAZO

MAZO Mantelzorgwonen

0342 - 45 27 02
info@mazowonen.nl

Adres
Helweg 20
3794 MP De Glind